Kafferistning er en varmeproces, der er med til at danne aroma og smag ud af de rå kaffebønner. I ristningen sker smagsudviklingen af kaffen. Generelt gælder at en lysere ristning giver en elegant og syrlig smag og en mørkere ristning øger bitterheden men mindsker syren. Når kaffen slow-roastes indebærer det...
Facts om kaffebønner
Tina NybergAug 27, '20
Kaffebønnen: Efter høst af kaffen tager man skallen af bønnen, men efterlader mucilaget/frugtkødet som ligger lige under skallen. Derefter lægger man til tørre. Når man tørrer på denne måde trænger det naturlige søde lag ind i bønnen og giver en tydelig sød kaffe med mere krop. Denne fremgangsmåde kaldes ”Honey”...
Pour-over kaffe - sådan gør du
Tina NybergAug 27, '20
Bryggeguide: Pour-Over med Chemex Sådan gør du:Følg vores nemme trin for trin guide, og få den perfekte bryg på din Chemex Du skal bruge:1: 0,5 liter vand2: 3o-35 gram nymalet kaffe med malingsgrad "medium"3: Nykogt vand4: Vægt5: Chemex filter Trin 1 Placér filteret med den tykke side (dobbelt papir) mod...
Opskrift: Ismocca
Tina NybergAug 7, '20
Ismocca Ismocca serveres i et stort glas fyldt med vaniljeis og mælk. Glasset toppes med mælkeskum derefter espresso og sluttes af med et drys cacaopulver.
Opskrift: Is kaffe
Tina NybergAug 7, '20
Is Kaffe Iskaffe serveres i stort glas. glasset er fyldt med isterninger, mælk og mælkeskum, inden der hældes espresso over. (der kan også bruges vanillieis).