Hvad er Te?

Hvad er Te?

Tina NybergJan 20, '20

Hvad er Te?

Te natur
Te er en aromatisk drik, som fremstilles ved at hælde kogende vand over en valgfri te. Alle teer stammer fra planten Camellia sinensis. Når dens friske blade bliver stødt, rullet eller bare får lov til at hvile, udvikles catechinerne til theaflaviner og thearubiginer. Selvom der findes tusindvis af tevarianter, kan te deles op i 6 kategorier. De er forskellige på grund af bearbejdningsprocesserne, som er baggrund for deres navne.

Te er opdelt i 6 kategorier:
  • Sort te
  • Grøn te
  • Hvid te
  • Oolong te
  • Gul te
  • Puerh 

Sådan brygges den bedste te

Teblade afgiver bedst smag, hvis de får lov til at flyde frit, og derfor er det en god idé at have et stoffilter/pose eller en stor tesi, som kan afgive god smag, til bladene skal op igen. Vores Witaltea teposer er fremstillet, så der er rigeligt plads til at flyde

Som hovedregel skal vandet være 100 grader, hvis du drikker sort te, urtete, oolong eller rooibos, men hvis du drikker grøn eller hvid te, skal vandet køle af til det når ned på de 70-80 grader, så teen ikke bliver bitter. Den specifikke grad står på alle Witalteas teer.

Trækketiden er afhængig af, hvilken type te du laver. Som tommelfingerregel skal sort te og rooibos trække i 5-6 minutter, hvid te, oolong og urtete i 6-8 minutter og grøn te blot i 4 minutter. Den specifikke trækketid står på Witaltes produkter

Endelig kan det også have betydning for din te, hvordan du opbevarer den. Te skal helst bo tørt, lufttæt, ikke alt for varmt og helst ikke i selskab med stærkt lugtende fødevarer.