Facts om kaffebønner

Facts om kaffebønner

Tina NybergAug 27, '20

Kaffebønnen:

Efter høst af kaffen tager man skallen af bønnen, men efterlader mucilaget/frugtkødet som ligger lige under skallen. Derefter lægger man til tørre. Når man tørrer på denne måde trænger det naturlige søde lag ind i bønnen og giver en tydelig sød kaffe med mere krop. Denne fremgangsmåde kaldes ”Honey” Honeyprocessen kræver ikke vand og er yderst skånsom for miljøet -ren solenergi!

Efter skal, -frugtkød er taget af den tørrede kaffe, går kaffen gennem en de-huller som fjerner det sidste materiale på bønnen og vi har nu råkaffe

Natural/soltørret: bærrene plukkes og lægges til tørre med frugtkød og skal på, bærrene vendes og passes i de ca 3 uger, de ligger til tørre, eller til fugtprocenten i bærrene er ca. 12%

Denne proces, tørrer den naturlige sødme fra bærret ind i bønnerne og skaber en kaffe med større sødme og fyldigere krop.

Processen er oprindeligt mest brugt i lande og områder med lidt eller intet vand, men bruges nu i store dele af verden af smagsmæssig årsag.

Ved Washed kaffe sorteres bønnerne i vandbad, de dårlige, umodne bær flyder og modne bær synker til bunds. Skal og frugtkød tages bort og og bønnerne med rester af frugtkøddet fermenteres i kontakten med vandet.

Fermenteringen varierer, afhængig af temperaturen, men varer mellem 12-48 timer. Vandets kvalitet og hygiejenen i tankene, samt længden på fermenteringen, er alle faktorer der påvirker smagen.

Kaffen vaskes atter og de rene bønner lægges i solen for at tørre.

Denne fremgangsmåde efterlader en ren, elegant smag med en noget højere syrlighed. 

Derefter ristes