Sådan gør du:
Følg vores nemme trin for trin guide, og få den perfekte bryg på din Chemex
Du skal bruge:
1: 0,5 liter vand
2: 3o-35 gram nymalet kaffe med malingsgrad "medium"
3: Nykogt vand
4: Vægt
5: Chemex filter
Trin 1
Placér filteret med den tykke side (dobbelt papir) mod hældetuden på Chemexen
Trin 2
Skyl filteret med varmt vand. Udover at skylle papirets smag fra filteret, vil du her også forvarme Chemexen, hvilket er vigtigt for et godt resultat.
Trin 3
Hæld vandet fra Chemexen, og fordel kaffen jævnt i filteret. For den bedste smagoplevelse, skal du altid bruge frisk vand, frisk kaffe og rent udstyr
Vidste du at?
Chemexen blev opfundet i 1941 af kemiker Peter J. Schlumbohm.
Trin 4
Fra det øjeblik, du begynder at hælde vand på, skal det tage mellem 4 og 6 minutter, før du er færdig. Du skal nu fugte ved at hælde omkring 20-25% af den samlede mængde vand over kaffen. Hæld forsigtigt og sørg for at fugte det hele jævnt. Du vil se, at det bobler, og at kaffen stiger. Dette kaldes "Blomstring". Vent, indtil det meste af vandet er sunket gennem kaffen, før du fortsætter hældningen i næste trin. Dette tager cirka 15-30 sekunder (Vent ikke så længe, at en pyt bliver dannet i midten).
Trin 5
Hæld langsomt vandet på i cirkler, og prøv at fugte al kaffen ligeligt. Hold vandstanden så jævn som muligt, og hold pauser, hvis det er nødvendigt.
Trin 6
Server og nyd!