Kaffe drikke


Sort kaffe

Skal serveres nylavet i bedste fald.
En kop sort kaffe kender de fleste, og mange af os drikker den ofte hjemme hos os selv. Kaffen er lavet ved at hælde kogende vand igennem et filter med malede bønner. Kaffen er dog mange steder blevet skiftet ud med en americano.
Den koffeinfrie kaffe, er den samme som sort kaffe. Forskellen på disse to er, at der i koffeinfri kaffe ikke er koffein. Fremgangsmåden er helt samme.

Cafe Latte

Cafe latten er efterhånden også blevet meget populær blandt danskerne. Café latte betyder kaffe med mælk, hvilket er præcist, hvad denne kaffedrik tilbyder dig. Drikken er lavet af 1/3 espresso og 2/3 mælk med mælkeskum. Den er mild i smagen og er en god start for kaffe-nybegyndere.

Café au Lait

Den dampede mælk hældes forsigtigt over espressoen brygget i en kop. Cremaen hæves til overfladen ved mælkens ihældning.

Cappuccino

Laves af espresso og skummet, varm mælk. Espresso i bunden, derpå den varme, skummede mælk, og øverst evt. et drys af kakao, kanel eller muskatnød, mælkefuld og blød!

En cappuccino er lidt stærkere i smagen end en café latte. Drikken består af 1/3 espresso, 1/3 mælk og 1/3 mælkeskum. Cappuccinoen er meget cremet og har en lækker fyldig smag af kaffe. Baristaen kan virkelig lege med sine kreative egenskaber med denne drik, og du vil derfor ofte se en smuk latte art i cappuccinoens overflade.

Cortado

Mindre og mere intens end en Café au Lait, mindre mælk og mere kaffe smag.

Modsat andre kaffedrikke, så er cortadoen af spansk oprindelse. Den består af halv espresso, halv varm mælk – og den smager fremragende. Simpelthen.

Espresso

Espresso brygges i enkelt eller dobbelt løb.
Serveret i espressokopper.

Espresso er det, som tilfører kaffesmagen til mange af de andre kaffedrikke. Espresso er lavet af malede espressobønner og kogende vand. Da det er koncentreret kaffe, er den meget kraftig og stærk i smagen. Drikken findes med et single- og et dobbeltshot espresso. Er man virkelig en hardcore kaffedrikker, så er denne drik perfekt.

Espresso Macchiato

Enkelt eller dobbelt espresso i en lille kop, markeret med en stor ske mælkeskum.

En macchiato er et shot espresso med meget lidt mælkeskum på toppen. Macchiato betyder plettet på italiensk, hvilket er, hvad du ser, når baristaen tilfører lidt mælkeskum på toppen – espressoen bliver ’plettet’. Drikken er meget stærk og kraftig i smagen.

Caffé Mocca

Espresso med dampet mælk og chokoladeknapper. Sød og velsmagende kaffe med et strejf af chokoladesmag.

Americano

Enkelt eller dobbelt espresso i en normal kaffekop, overhældt med varmt vand.

En americano er helt simpel. Den består af espresso tilsat kogende vand.
Efter sigende stammer navnet fra 2. verdenskrig, og opstod da amerikanske soldater tilførte kogende vand til espresso, for at det mindede, om den kaffe de kendte hjemmefra.

Is Kaffe

Iskaffe serveres i stort glas. glasset er fyldt med isterninger, mælk og mælkeskum, inden der hældes espresso over. (der kan også bruges vanillieis).

Ismocca

Ismocca serveres i et stort glas fyldt med vaniljeis og mælk. Glasset toppes med mælkeskum derefter espresso og sluttes af med et drys cacaopulver.

Køb kaffe hos Urban Coffee

Hos Urban Coffee har vi det bedste udvalg af kvalitetskaffe. Gå til vores kaffe shop og find netop den kaffe der passer bedst til dig.