Kaffefacts og info

Her et par facts om kaffe

Blend

Blandinger eller blend. Kaffe fra forskellige dele af verden indeholder ofte helt forskellige karakteristika i smag og aroma. Ved at lave blandinger kan man styre smagene til at passe til bestemte formål, f.eks fyldig sød Brasiliansk kaffe kan akkompagnere en mere syrlig, saftig kaffe fra Kenya osv. Blandingerne kan også være en måde at fastholde en smag igennem længere tid – idet man kan justere smagene, så blendet altid smager af det samme.

Specialkaffe -er kaffe der har fået over 80 point på en 100 point skala der er defineret af SCAA (Specialty Coffee Association of
America)

Cupping er en international standardiseret metode at bedømme kaffe på, her med 12 gr. Kaffe og 200 ml. vand der hældes på og står i 4 min. Hvorefter der smages med ske

(http://scaa.org/index.php?goto=&page=resources&d=coffee-standards)

Bruger-Facts

En god kop kaffe doseres med ca. 6-7 gr. Kaffe pr. dl. Vand. Ønsker du stærkere eller svagere kaffe, så ændrer du smagsbilledet ved at skifte kaffe :)

En almindelig kop brygkaffe indeholder omkring 80-100mg koffein. En espresso indeholder forholdsmæssigt mindst koffein. Robusta indeholder omkring 2,2% koffein og Arabica indeholder omkring 1,2% koffein.

Din kaffe til maskine skal kværnes, så den ligner sukker i konsistens. til Presser eller stempelkande: kværnes kaffen en anelse grovere og til din espressomaskine kværnes kaffen ”pudderagtig”